Miljö

Inomhusmiljö

På Fröet har vi tillgång till ljusa och rymliga rum. Huset har en härlig atmosfär där det både finns stora lekytor och mysiga krypin.

Ateljén
I vår fantastiska ateljé, med utsikt över vår härliga gård, pågår ständigt kreativa projekt. Här skapar barnen med färg, lera, naturmaterial och mycket annat. 

Lekrum
På nedervåningen finns ett stort lekrum som pedagogerna anpassar efter barnen. Här finns gott om utklädningskläder, pussel, bilar, dockor, doktorsgrejor, klossar, duplolego, fina träleksaker och mycket mer.

En titt in i nerebarnens ”dansrum”

Köket
I vårt kök lagar vår kock mat från grunden. Vi köper det vi kan ekologiskt och KRAV-märkt. Vår meny är lakto-ovo-vegetarisk med fisk. Till varje måltid serveras också flera skålar med grönsaker och sallad.

Pysselrum uppe
Här finns oändliga möjligheter till skapande för de äldre barnen. På skogsutflykter samlas naturmaterial för kreativt skapande. Här finns också möjlighet att till exempel lägga pärlplattor, trä pärlor, leka med lera och sand, måla, väva i minivävstolar, sy eller limma med limpistol (de äldsta barnen) och mycket mer!

Lekrum uppe
Ett rum för både lek och mys! Här finns leksaker för alla smaker och mängder med spel, pussel och annat. Lego är populärt och även alla roliga utklädningskläder!

På övervåningen finns också ett litet våtrum för vattenlek och måleriverkstad, ett teaterrum med ribbstolar, mysiga madrasser och även en hemlig koja!

Att hålla i sin egen samling är spännande för barnen! Att ta med något hemifrån och berätta om, sjunga något eller kanske ta med sin favoritbok.

Utomhusmiljö

Vår fantastiska gård inbjuder till mycket lek och äventyr! Vi är ofta ute, både på förmiddagarna och eftermiddagarna.

På gården finns en stor sandlåda, lekstuga, ”ute-snickis” där man kan hamra och spika, rutschkana, gungor, lusthus, fotbolls/bandyplan, asfalterad cykelbana och fria ytor för annan spontan lek. På gården finns även buskar och träd, den så kallade ”djungeln”. Det finns också vinbärsbuskar och ett stort hallonbuskage.

Det mysiga lusthuset  i skogsdungen bjuder in till både lek och samlingar när vädret tillåter. Vi har också en ute-ateljé.

Vi hittar hela tiden nya sätt att göra vår gård ännu bättre.

Familjeaktiviteter

DSC_1177

Vi Fröet-familjer träffas då och då för olika mysiga och festliga aktiviteter.